Logo Logo

Een plek die blijft verrassen

Op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout ligt Landgoed Sancta Maria, een exclusieve woonlocatie met een weldadige rust en schoonheid. Hier dringt geen geraas van de snelweg of rumoer van de stad door. Het gezang van de vogels en de wind door de prachtige oude bomen zijn de enige geluiden die u hoort. In het hart van het ongeveer 45 hectare grote landgoed werden tussen 1928 en 1938 in totaal 7 klassieke paviljoens en een kapel gebouwd. Tot 2006 was deze groene oase tussen de bollenvelden een zorginstelling, waar mensen leefden, woonden en werkten, omringd door bos en duin.

Moodbook Sancta Maria

Wonen op Landgoed Sancta Maria is wonen op absoluut topniveau. Of u nu kiest voor een volledig naar uw wensen gebouwde vrijstaande villa op uw eigen kavel, een exclusief nieuwbouwappartement of een riant herenhuis in een van de karakteristieke paviljoens, u woont op de fraaiste locatie van Noordwijk en Noordwijkerhout. Historisch oud wordt prachtig nieuw op Landgoed Sancta Maria. Laat u inspireren door het Moodbook.

Inspiratieboek Kroonjuwelen

Sancta Maria is een fascinerende plek die blijft verrassen. Tuin- en Landschapsarchitectenbureau Bosch Slabbers heeft in samenwerking met bureau Wild in opdracht van Ontwikkelingscombinatie ‘Sancta Maria’ een studie gemaakt van de unieke kwaliteiten van de plek en deze proberen te vangen in beelden met betekenis. 

Beelden die belangrijke momenten in de tijd en in het toekomstige landschap markeren. Deze beelden leggen de belangrijkste gebeurtenissen vast uit het verleden en geven letterlijk beeld aan de spirituele lading van het gebied, en proberen deze te verankeren voor de toekomstige bewoners. Daarnaast koppelen de beelden functies van het openbaar gebied op het landgoed. Het flaneren, spelen en genieten van de natuurlijke omgeving krijgen hiermee een plek.

Het rijke verhaal van Sancta Maria

Het inspiratieboek is geen definitief ontwerp. Het is vooral een document dat moet inspireren om het rijke verhaal van Landgoed Sancta Maria levend te houden, zicht- en tastbaar te maken en toekomstige bewoners enthousiast te maken voor hun nieuwe woonomgeving. We hopen dan ook dat u na het lezen van het inspiratieboek net zo enthousiast bent over het verhaal van ‘Sancta Maria’ als wij dat zijn!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?