Desiree - Koper herenhuis hoofdgebouw

"Ineens wist ik het, hier wil ik wonen!"

Het was een memorabel moment. Zomaar, op een doordeweekse dag op Sancta Maria. Daar liep Desiree een groepje van 10 dames op leeftijd tegen het lijf. Ze raakten in gesprek. Het waren zusters die er gewerkt hebben. Ze vertelden over vroeger; mooie en ook wel ontroerende verhalen. “Dat was voor mij het moment dat ik wist; hier wil ik wonen, hier is historie.”

Desiree Plaisier en haar partner Jeroen Jonker waren al een tijdje op zoek naar een ander huis. Ze woonden, met zoon Jip van anderhalf jaar, in Haarlem. Zij werkt op Schiphol, als consultant bij KLM Health Services. Hij is eigenaar van 2 praktijken voor fysiotherapie en osteopathie en werkt in Amsterdam. De vraag die zij zich stelden was: ‘Waar kun je lekker in de natuur wonen, uit de drukte, in een kindvriendelijke omgeving en op redelijke afstand van ons werk?’

Bewoners Sancta Maria

Internet leverde het antwoord, en kwam met Sancta Maria in Noordwijk als mogelijkheid. Het jonge stel was aangenaam verrast door de prachtige foto’s die ze op de website zagen van een modelwoning. Maar ze waren op voorhand ook wel wat terughoudend. “Wonen op een landgoed, is dat niet eerder voor mensen die in een wat latere levensfase zitten dan wij?"

Spelende kinderen

Dat beeld kantelde volledig tijdens een bijeenkomst van gegadigden voor de herenhuizen in de paviljoens en het hoofdgebouw. Daar waren nog veel meer stellen met jonge kinderen. Sterker nog; in no-time waren al die kleintjes gezellig met elkaar aan het spelen!

Een aangename woonomgeving voor kinderen was voor Jeroen en Desiree een van de doorslaggevende redenen om een handtekening te zetten onder een koopcontract voor een af te bouwen herenhuis in het hoofdgebouw. Leuk detail; dat stel met kinderen, die ze telkens tegenkwamen als ze op zaterdag even een bezoekje aan het landgoed brachten, bleken hun nieuwe buren te worden.

Desiree: “Wij zien die kleintjes hier al lekker ravotten. Wat is er mooier dan vanuit je achtertuin zó het bos in te kunnen lopen?” Met andere ouders wordt er ook druk gefilosofeerd over de toekomstige bestemming van de kapel nabij het hoofdgebouw. “Een kinderopvang, een zwembad, een schaatsbaan… we hebben al van alles bedacht! Zo lang het maar geen disco wordt, vinden wij het prima.”

Goede 'vibe'

Aan haar ontmoeting met de zusters denkt Desiree nog regelmatig terug. “Ik ben gevoelig voor de ‘vibe’ op een plek. Voor de sfeer en het gevoel. Tijdens het gesprek met die oud-medewerkers viel het allemaal op z’n plek. Hier is van alles gebeurt, maar het voelt goed, het heeft iets, kortom hier wil ik graag wonen.”

  Bekijk het aanbod op Sancta Maria
  Meer interviews en verhalen