Logo Logo

Voorzieningen in de buurt

Landgoed Sancta Maria maakt deel uit van 2 gemeenten. Het landgoed ligt deels in Noordwijk en deels in Noordwijkerhout. De grandeur van Noordwijk met maar liefst 14 (!) kilometer strand dateert al van lang terug.

Grandeur van Noordwijk

De geschiedenis als badplaats begon in 1866, toen strandbezoek alleen voor de rijkere elite was weggelegd. Strandrecreatie was toen een uiterst chique aangelegenheid en zo heeft Noordwijk zich als een plek voor de bevoorrechten ontwikkeld. Zowel het Nederlandse als het Belgische koningshuis kwamen er regelmatig baden.

Het elitaire karakter heeft een onuitwisbaar stempel op Noordwijk gedrukt. Mensen die het zich konden veroorloven lieten er imposante villa’s bouwen. In hun spoor brachten ondernemers de badplaats tot verdere bloei met internationale 5-sterrenhotels, een royaal aanbod aan verfijnde restaurants en luxe modewinkels.

Voorzieningen in de omgeving

Ontspanning

Er zijn diverse spa’s en wellness-clubs, faciliteiten voor tennis, squash, bowls en uiteraard hockey. Liefhebbers van de ruitersport komen aan hun trekken op kilometerslange ruiterpaden door de bossen en duinen in de omgeving. En dan is er natuurlijk ook nog de fameuze Noordwijkse Golfclub, een van de meest uitdagende banen in Europa. Noordwijkerhout heeft z’n eigen golffaciliteiten. Op Landgoed Tespelduyn ligt de fraaie 9-holes Bloembollenbaan.

Kunst en cultuur

Op het gebied van kunst en cultuur is er het enorme rijke aanbod van musea, galeries, muziekzalen en theaters in de directe omgeving. Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Leiden – allen op circa een halfuurtje afstand met de auto vanuit Noordwijk – bieden de kunstliefhebber wat dat betreft een ongekende keuze.

(Internationale) scholen

Noordwijkerhout telt 5 basisscholen. Noordwijk biedt de keuze uit 8 basisscholen, waaronder een Montessorischool, en een school voor voortgezet onderwijs t/m vwo-niveau. In Leiden is een vrije school. Anders dan in sommige grote steden kennen de scholen in deze regio geen enorme wachtlijsten of toewijzingsmechanismes. Verder zijn er in de regio verschillende internationale scholen te vinden zoals The British School in Voorschoten en The American School of The Hague in Wassenaar

Jachthaven

Jachthaven Noordwijk ligt op het kruispunt van de Leidsevaart en de Dinsdagse watering in het hart van de Bollenstreek. De oude Rijn (bij Katwijk), de Kaag, Leiden en Haarlem zijn van hier uit goed te bereiken. De jachthaven heeft vaste ligplaatsen en enkele ligplaatsen voor passanten.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?