Yolanda - Koper van een Tuinkavel

Je kunt verliefd raken op iemand en je kunt verliefd raken op een plek. Yolanda kan er over meepraten, het overkwam haar beide op Sancta Maria.

Een plek om verliefd (op) te worden

Daarvoor gaan we terug naar de jaren 80. Sancta Maria is nog volop in gebruik als kliniek. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Het zaaltje op het terrein waar het personeel van tijd tot tijd een feestje geeft geniet faam tot in de wijde omgeving. Ze draaien er goeie discomuziek en het bier is er best. Yolanda, toen werkzaam in een ziekenhuis in Leiden, wordt door een vriendin die op Sancta werkt uitgenodigd een keertje mee te gaan.

Bewoonster Sancta Maria

Indruk wekken
Het landgoed, de paviljoens en de sfeer in de personeelsbar maken indruk op Yolanda. Maar allermeeste indruk maakt toch die ene verpleegkundige in opleiding; Leon.
Diezelfde Leon waarmee ze inmiddels al jaren is getrouwd, twee prachtige dochters heeft en met wie ze een huis bouwt op een zonnige, boomrijke kavel van meer dan 1.200 m2 op datzelfde landgoed.

Onder een boom
Voor het begin van die bouw moeten we terug naar het voorjaar van 2015. Yolanda en haar echtgenoot zijn voor een reünie weer terug op Sancta Maria. Het weerzien met de locatie roept vele sentimenten op. De twee hebben enkele jaren in een bungalow pal naast het landgoed gewoond, en ook een tijdje in Noordwijkerhout zelf. Yolanda:”Het was erg druk en warm tijdens die reünie, dus op zeker moment ben ik even naar buiten gelopen. Ik ben onder een boom gaan zitten, keek om me heen en bedacht me ’wat is het toch prachtig hier!’”

Terug naar de kust
Yolanda, partner bij een organisatieadviesbureau, en haar man, werkzaam in de psychiatrie, werden opnieuw verliefd op Sancta Maria. Ze wonen op dat moment al vele jaren in een fraai vrijstaand huis aan het water nabij Delft en dicht bij hun werk in Den Haag. Maar de roep van Noordwijkerhout is sterker. Yolanda:”Ik heb eerder gezegd, ‘als ik ooit nog eens ga verhuizen, dan naar een plek dichter bij de kust’. En dan is Noordwijkerhout is een heerlijke plek om te wonen. Vijf minuten fietsen en je bent in de duinen.”

Avontuur
Na 20 jaar weer terug naar de kust, Yolanda kijkt er reikhalzend naar uit. Ze ziet hoe het landgoed wordt gerevitaliseerd en met de dag mooier wordt. En ze geniet met volle teugen van het avontuur van zelf bouwen. “Wij hebben veel in nieuwbouw gewoond, maar dat was dan altijd projectbouw. Zelf een huis uitzoeken maakt onze terugkeer naar Sancta Maria extra bijzonder.”

  Bekijk het aanbod op Sancta Maria
  Lees meer interviews met kopers