Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het Landgoed

Waar ligt Landoed Sancta Maria?

Landgoed Sancta Maria ligt aan de Langevelderlaan 1 in Noordwijk. De locatie ligt tussen de duinen van Noordwijk en het centrum van Noordwijkerhout. Via deze link kunt u zien waar Landgoed Sancta Maria ligt. Gegevens ten behoeve van bereikbaarheid en de navigatie vindt u onderaan de pagina Bereikbaarheid

Kan ik het landgoed bezoeken?

Het landgoed kan op afspraak worden bezocht. De makelaars ontvangen belangstellenden in de Sales Gallery bij de entree van het landgoed en geven vrijblijvend een rondleiding. U kunt het bezoekformulier op deze website invullen met een voorkeur voor datum en tijdstip. 

Komt er, naast woningen, ook horeca op het landgoed?

Op dit moment is niet bekend of er horeca komt. De oude kapel naast het Hoofdgebouw krijgt in de toekomst een nieuwe functie. In het bestemmingsplan is binnen de kapel op de locatie horeca tot en met categorie 2 toegestaan met een vloeroppervlak van ten hoogste 200 m2.

Kan ik de begraafplaats bezoeken?

De begraafplaats op het landgoed kan op afspraak worden bezocht. U kunt hiervoor een afspraak maken via het algemene nummer van Sancta Maria: 088 - 71 22 825.

Wat gaat er gebeuren met de kerk bij het Hoofdgebouw?

Het Hoofdgebouw is intussen getransformeerd naar herenhuizen. De kerk heeft nog geen vaste bestemming gekregen. Binnen het bestemmingsplan is een aantal mogelijkheden benoemd die op deze locatie zijn toegestaan. Deze mogelijkheden zijn:

  • sociaal culturele voorzieningen
  • maatschappelijke voorzieningen
  • werkateliers
  • een horecavoorziening van maximaal 200 m2, gesitueerd op de begane grond
  • het realiseren van maximaal 3 woningen in de kerk (eventueel met aan huis verbonden beroep en bedrijf).

De Ontwikkelingscombinatie streeft ernaar binnen deze kaders een bestemming te vinden die aansluit bij de kwaliteit van Landgoed Sancta Maria en die een meerwaarde oplevert voor de locatie en haar bewoners. Wij zijn dan ook op zoek naar een koper voor de kerk met een goed voorstel passend binnen bovenstaande kaders.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Monumentale bomen, karakteristieke architectuur, imponerende vergezichten… wie Landgoed Sancta Maria bezoekt, voelt meteen dat dit een weldadige plek is om te gaan wonen. Het bijna 100 jaar oude landgoed, op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Maar wel met volledige aandacht voor het behoud van de cultuurhistorische identiteit. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Het dichtstbijzijnde NS-station is Station Hillegom. Vanuit Noordwijkerhout doet de bus naar dit station daar iets meer dan 10 minuten over. Vanaf Hillegom brengt de trein u vervolgens in 10 minuten naar Haarlem en in 13 minuten naar Leiden CS. Vanuit Noordwijk is er een rechtstreekse busverbinding met Leiden CS. De bus doet minder dan een halfuur over dit traject. De reistijd Leiden CS - Amsterdam CS per spoor bedraagt iets meer dan een halfuur. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over wonen in Sancta Maria

Waar bestaat het woningaanbod uit?

Op het landgoed bestaat het aanbod uit 

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Op het landgoed zijn kavels, villa's, herenhuizen en appartementen te koop. Er is geen huuraanbod.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Elke kavel heeft ruimte voor meerdere parkeerplaatsen. De herenhuizen, appartementen en penthouses worden opgeleverd met een of meerdere parkeerplaatsen. Bij de appartementen en penthouses betreft dit een stallinggarage. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Alle nieuwe wegen in de wijk zijn aangelegd. Deze zijn terug te vinden op de landgoedkaart. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komen verschillende speelplekken op het landgoed. Er is een speellocatie met houten speeltoestellen en picknickbanken gerealiseerd aan de Annalaan. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen specifieke honden uitlaatplaats op het landgoed. Honden kunnen in het openbare gebied uitgelaten worden. Zorg er wel voor dat de hond aangelijnd is en neem altijd een poepzakje mee.

Wanneer start de verkoop van de kavels en woningen?

De verkoop van de herenhuizen, kavels en appartementen is in volle gang. We houden je op de hoogte op de pagina Planning.

Op deze website vind je het actuele woningaanbod.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De Sancta Villa's zijn op afspraak te bezichtigen. Op de bouwkavels bouwt iedere koper zijn eigen woningontwerp. De klassieke herenhuizen worden gefaseerd gerenoveerd. 90% van de woningen is reeds verkocht. In overleg met de makelaars kan worden bekeken of er in overleg met de bewoners herenhuizen te bezichtigen zijn. 

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Op de pagina Nieuws of Planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de 1e woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

Heb je vragen over de Kavels?

Kijk voor meer informatie op de website van de Sancta Maria kavels.

Heb je vragen over de Sancta Villa's?

Kijk hiervoor op de veel gestelde vragenpagina van de Sancta Villa's.

Heb je vragen over de Appartementen?

Kijk hiervoor op de veel gestelde vragenpagina van de appartementen in Sancta Maria.

Heb je vragen over de Herenhuizen?

Kijk hiervoor op de veel gestelde vragenpagina van de Herenhuizen.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Zijn er voorrangsregels om in aanmerking te komen voor een woning of kavel?

Er zijn geen voorrangsregels.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Kan ik een optie krijgen op een kavel of herenhuis?

Het is mogelijk een optie op een kavel of herenhuis te nemen. Vraag de makelaars naar de voorwaarden.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?