Nieuwsflits actualiteiten - week 48

28 november '18

Naast de periodieke bewonersnieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden over het beheer, onderhoud en het groen van het landgoed. U vindt in deze nieuwsflitsen ook updates over de werkzaamheden en procedures rondom de kavels, herenhuizen en appartementen.

De hoofdentree in de hoofdrol

Doordat we steeds meer bewoners (en dus ook bezoekers) verwelkomen op het landgoed, wordt de hoofdentree intensief gebruikt. Om deze bewegingen (open en dicht) van de hoofdentree terug te brengen, kunnen wij ook de eventuele storingen tot een minimum beperken. De Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria CV heeft besloten om de hoofdentree vanaf donderdag 29 november van ‘s ochtends 06.00 uur tot ‘s avonds 21.00 uur permanent open te stellen. Er wordt een tijdklok op de poort geplaatst die de poort om 06.00 uur opent en weer sluit om 21.00 uur. Buiten deze tijden kan men de entree op de gebruikelijke wijze openen. De aanpassing wordt woensdag 28 november 2018 uitgevoerd. Mocht de stroom uitvallen dan gaat de bediening van de hoofdpoort over op een batterij. De batterij werkt 24 uur. In deze tijd kan men de bediening van de poort herstellen of de poort met handkracht openen.

Entree

Vertraging plaatsen van het Mariabeeld in de Mariatuin

Het plaatsen van het Mariabeeld - in de nieuwe Mariatuin die op dit moment wordt aangelegd - ondervindt enige vertraging. Enkele zaken die van cruciaal belang zijn voor het plaatsen en bevestigen van het beeld zijn door de leverancier niet conform de voorschriften uitgevoerd. De sokkel was te klein en wordt nu aangepast naar het juiste formaat. Ook is er een vleugel van het bouwwerk afgevallen, voordat het werd aangevoerd. De uiteindelijke uitvoering zal nu plaatsvinden van 17 tot en met 21 december 2018.

Werkzaamheden rondom de Kapel

De komende periode worden werkzaamheden rondom de kapel uitgevoerd. Onder andere zal in week 50 het riool van de kapel worden aangesloten en tevens de bergingen. Hoveniersbedrijf Hoek start daarna met het aanplanten en afwerken van de groenstroken rondom de kapel.

Brievenbussen bij de paviljoens

Voor de Paviljoens Paulus, Bernadette, Theresia, Anna en Liduina worden privé brievenbussen besteld en geplaatst. Deze komen bij elk paviljoen naast de poorten naar de privé parkeerplaatsen. De levering van de brievenbussen is circa 8 weken. De plaatsing zal ongeveer eind januari, begin februari 2019 worden uitgevoerd.

Brievenbus

Bewoners aan het woord: "'Op slag verliefd"'

"In september 2014 zijn wij gevallen voor de charme van het wonen op Landgoed Sancta Maria. We waren op slag verliefd op de ligging vlakbij het strand en wilden hier graag onze kinderen op laten groeien". Aan het woord zijn Sanne en Joost Gieben, bewoners van een van de herenhuizen in het Hoofdgebouw, aan de vleugelzijde.

"Begin januari 2016 kregen wij de sleutel van ons herenhuis en is de aannemer direct gestart met de afbouw. De buitenschil van het huis was geheel gerenoveerd maar binnen was het compleet casco. Een hele uitdaging om er een bewoonbaar huis van te maken. Het meest bijzondere vonden wij dat we volledig ons eigen huis met al onze woonwensen binnen vier bestaande muren konden bouwen. Oud en karakteristiek van buiten en volledig nieuw van binnen. Nadat wij grotendeels zelf de indeling en invulling van het huis bedacht en ingetekend hadden, zijn wij samen met onze aannemer erin geslaagd om er binnen 6 maanden een prachtig en bijzonder huis van te maken. Het was zeker een intensief traject maar we hebben er veel voldoening uit gehaald.  We wonen nu al 2 1∕2 jaar met veel plezier op Landgoed Sancta Maria en zien we het gehele landgoed transformeren naar een steeds mooiere woonomgeving".

Let op uw snelheid

Op het landgoed is de toegestane snelheid 30 km per uur. Wij vragen alle bewoners en bezoekers hier rekening mee te houden in verband met de veiligheid van een ieder. Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip. 

Bouwroute aanpassing

In verband met de realisatie van het derde appartementengebouw St. Jozef aan de Pauluslaan (gebouw 2a) is besloten om de bouwlogistiek van de appartementen aan te passen. Voor wat betreft het vrachtverkeer is gekozen voor de route door de bouwpoort, langs de Sales Gallery, vervolgens over de Pauluslaan richting het appartementsgebouw dat zich bevindt achterin het landgoed in de parkzone.

Oplevering kavels

De volgende kavels worden binnenkort opgeleverd: 10, 23, 36 en 208. Kavel 23 wordt 12 december 2018 opgeleverd. De overige kavels nog voor deze datum.

Vragen voor uw Service Manager

Heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u contact opnemen met uw Service Manager Geert Westerhof via [email protected] of telefonisch via 06 - 278 762 16. 

  Terug naar de homepage
  Ga naar het nieuwsflits overzicht