Nieuwsflits actualiteiten - week 39

5 juli '18

Naast de periodieke bewonersnieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden over het beheer, onderhoud en het groen van het landgoed. U vindt in deze nieuwsflitsen ook updates over de werkzaamheden en procedures rondom de kavels, herenhuizen en appartementen.

Start bouw energie neutrale stalenwoning op kavel 145

Op het voormalige boerenerf van het landgoed, in de westhoek nabij de weilanden gaat de bouw van Villaticas op kavel 145 van start. Villaticas is een energie neutrale stalenwoning waarbij kernwoorden als industrieel, hergebruik, duurzaamheid en droogbouw de basis vormen voor het bouwprincipe.

De kopers van kavel 145 hebben gekozen voor een stalenwoning met een zeer hoge Rc waarde (8) met wanden van slechts 15 centimeter, driedubbel glas en een warmtepomp op basis van bodemwarmte. Twee boringen van 160 meter diep waren nodig om deze woning energie neutraal te krijgen. Ook ontbreken de zonnenleien, met een oppervlakte van circa 50 m2 niet, deze zijn geïntegreerd in het dak om de energie op te wekken voor onder andere de warmtepomp.

Voor de gevelafwerking en kozijnen is gekozen voor Accoya-hout met een Craddle to Craddle Gold-certificaat. Door het droogbouw-principe hopen de bewoners op een korte bouwtijd en de woning begin 2019 te kunnen betrekken.

Kavel 145

Nieuwe bewegwijzering

Nu het landgoed al volop wordt bewoond, is er voor bezoekers behoefte aan heldere bewegwijzering. Onlangs zijn de nieuwe signings met straat-, gebouw- en voorzieningennamen op het landgoed geplaatst. 

Bewegwijzering

Start en oplevering kavels

Van de volgende kavels is de bouw gestart:

Tuinkavel 107
Tuinkavel 137, de heipalen zijn aangebracht
Tuinkavel 133, de voorbereidingen worden getroffen

Oplevering:
Boskavel 16, de villa is gereed, afwerking van de buitenruimte volgt

Voortgang van de Kapel

Het werk aan de kapel vordert gestaag. Volgens planning zal het werk aan de buitengevel eind november 2018 gereed zijn, waarna hovenier Hoek het terrein rondom de kapel gaat afwerken. Op dit moment is er nog geen nieuwe functie voor de kapel bekend. 

Binnen enkele weken zal de haan op de kerktoren terug worden gezet. Natuurlijk laten wij dit niet zomaar voorbij gaan. Wij informeren u zodra er een concrete datum bekend is. 

Kapel

Vragen voor uw Service Manager

Heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u contact opnemen met uw Service Manager Geert Westerhof via [email protected] of telefonisch via 06 - 278 762 16. 

  Terug naar de homepage
  Ga naar het nieuwsflits overzicht