Nieuwsflits actualiteiten - week 21

24 mei '19

Naast de periodieke bewonersnieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden over het beheer, onderhoud en het groen van het landgoed. U vindt in deze nieuwsflitsen ook updates over de werkzaamheden en procedures rondom de kavels, herenhuizen en appartementen.

Vogelvlucht Sancta Maria

Brievenbussen hoofdpoort

Op maandag 3 juni a.s. worden de oude brievenbussen bij de hoofdingang gedemonteerd. De post wordt vanaf dat moment bij u aan huis bezorgd. De post die op dat moment nog in de brievenbussen zit, wordt door ons geleegd en in de nieuwe brievenbussen bezorgd. Wilt u de sleutels van de oude brievenbussen inleveren bij de Sales Gallery?

Bezorging dagbladen

Voor de bezorging van de dagbladen wordt tevens op 3 juni een “oude postbus” van één van de paviljoens geplaatst op de plaats van de huidige postbus bij de hoofdingang. Deze speciale krantenbus is nodig omdat kranten (nog) niet op het landgoed worden bezorgd. De groene postbus heeft 8 vakken en deze zullen open gelaten worden zonder slot. Ook de huisnummers worden verwijderd om misverstanden te voorkomen. De distributeur van de dagbladen van de Persgroep (AD, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Het Parool, PZC, De Stentor, Trouw, Tubantia en De Volkskrant) voorziet deze dagbladen van naam, straat en huisnummer. De bezorger kan de kranten vervolgens in een willekeurige bus deponeren en alle abonnees kunnen zijn of haar krant vervolgens uit deze krantenbus ophalen. Vanaf dinsdag 4 juni start deze nieuwe vorm van dagbladen bezorging. Mocht u een ander dagblad lezen, stuurt u dan een e-mail naar Johannes Hoogstraten ([email protected]) zodat hij in gesprek kan gaan met de bezorger van dit dagblad om daar ook dezelfde afspraken mee te maken. 

Sleutels nieuwe brievenbussen

Er zijn nog enkele bewoners die nog geen sleutels van de nieuwe brievenbussen bij de gebouwen Anna, Theresia, Paulus en Bernadette hebben kunnen ophalen. Morgen (dinsdag 28 mei) is Mariëlla Huizenga tussen 09.00 en 17.00 uur in de Sales Gallery om u uw sleutels te overhandigen. Mocht het u morgen niet uitkomen, stuurt u dan een e-mail naar Johannes Hoogstraten ([email protected]) om een afspraak te maken. 

Verzoek van de postbode

Op verzoek van de postbode van het landgoed willen wij de toekomstige bewoners vragen ruim voor oplevering van de woning een postbus met huisnummer op uw kavel te plaatsen. Het komt geregeld voor dat er (weken voordat de woning gereed is) post is die zonder postbus retour afzender gaat. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Gemeente Noordwijk geeft antwoord op vragen over bomenkap

Op de website www.blikopnoordwijkerhout.nl staat een artikel over bomenkap op onder andere landgoed Sancta Maria.

Paviljoen Liduina

Momenteel worden de werkzaamheden in en rondom paviljoen Liduina afgerond. De bouwkundige werkzaamheden zijn vrijwel gereed, de toegangspoort is geplaatst en daarnaast wordt hard gewerkt aan het parkeerterrein en de weg naar het parkeerterrein. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer in week 24 gereed zijn. Begin juni zal de oplevering van de gebouwen plaatsvinden.

Liduina

Asfalteringswerkzaamheden 27 mei

Op maandag 27 mei wordt het asfalt aangebracht op de weg vanaf de Pauluslaan tot en met het parkeerterrein van paviljoen Liduina. Gedurende deze dag is de weg afgesloten voor alle verkeer. Appartementengebouw St. Jeroen is dan ook niet bereikbaar voor autoverkeer. De verwachting is dat ’s avonds na 18.00 uur de weg weer geopend wordt.

Parkeerplaatsen en wandelpaden

Er zullen een aantal parkeerplaatsen aangebracht worden bij Anna en Theresia en St Jeroen. Deze parkeerplaatsen bieden plaats aan 3 auto’s per parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen zijn in week 24 gereed. De wandelpaden bij het appartementengebouw St Jeroen zijn aangebracht en het gazon is ingezaaid.

wandelpaden

Fietspad bouwpoort ingang

Het fietspad bij de bouwpoort ingang wordt verwijderd. Dit fietspad is nooit gebruikt en gaat in de toekomst ook niet gebruikt worden. Het gefreesde asfalt wordt tijdelijk opgeslagen op de toegang inrit naar kavel 803 en 805. In de loop van week 22 zal het gefreesde asfalt worden afgevoerd.

Opschoonronde

We zijn momenteel bezig met een opschoonronde en diverse lantaarnpalen worden weer rechtgezet en straatnaamborden worden er extra bij geplaatst.

Gazons

De gazons voor Bernadette en Paulus zijn grondig aangepakt. Op basis van een bodemanalyse zijn onderhoudsmaatregelen uitgevoerd om:
- Zuurgraad te verminderen
- Microleven in de bodem verbeterd
- Tekort aan meststoffen op te lossen

De gazons zijn o.a. geverticuteerd, belucht, gedressed (laagje fijngezeefde compost met o.a. lavameel), bemest en doorgezaaid. Het wachten is nu op een aantal zomerse buien

gazons

Onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden van Hoek Hoveniers draaien op volle toeren:
- Maaien gazons en kavels
- Water geven bomen en beplanting
- Onkruidbestrijding plantvakken en half verharde paden
- Uitmaaien plantsoenstroken
- Bestrijden berenklauw

Participatiedag takken rillen

Op zaterdag 20 april jl. vond de participatiedag takken rillen plaats. Een groep enthousiaste (toekomstige) bewoners is samen met Hoek Hoveniers aan de slag gegaan om bij de begraafplaats takkenrillen aan te brengen. Na een ochtend hard werken was iedereen trots op het resultaat.

Participatiedag

Terugblik op Hear my voice

In maart stond de pas gerenoveerde kapel van Landgoed Sancta Maria volledig in het teken van Hear my voice!. Een muziekproductie van een projectkoor van meer dan 100 zangers uit verschillende culturen en generaties (11-91 jaar). Heeft u dit spectakel gemist? De foto’s op de website www.kunstklank.nl geven een prachtig beeld van dit evenement en op YouTube kunt u een korte impressie van Marieke van der Lippe bekijken via de volgende link: https://youtu.be/KSA29tw0OK4

Hear my voice

Vakantie van uw service manager

Van 7 juni tot en met 9 juli a.s. is uw service manager Geert Westerhof op vakantie. Tijdens deze periode wordt hij op het landgoed vervangen door de heer Johannes Hoogstraten die het toezicht van Geert overneemt. U kunt hem bereiken via: 06-47148302 of [email protected]
Voor alle andere zaken en calamiteiten kunt u de heer Bram Oskam benaderen via 06-46 82 10 03 of [email protected]. Bij constatering van een niet spoedeisend gebrek of probleem aan voorzieningen/of het terrein graag per e-mail daarvan melding maken aan uw servicemanager Geert Westerhof ([email protected]). Komt u er helemaal niet uit? Dan kunt u de heer Harry Vlastuin benaderen via [email protected] of 06-51559135.

Overige contactgegevens:

• Dunea, storingsnummer 088-3474747
• Elektra en gas 0800-9009
• Hoek hoveniers 0252-210256
• BOOT 0318-527600

  Terug naar de homepage
  Ga naar het nieuwsflits overzicht