Nieuwsflits actualiteiten - week 20

12 mei '20

Naast de periodieke bewonersnieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden over het beheer, onderhoud en het groen van het landgoed. U vindt in deze nieuwsflitsen ook updates over de werkzaamheden en procedures rondom de kavels, herenhuizen en appartementen.

Bollenvelden Noordwijk

Corona

Allereerst hopen wij dat u allen in goede gezondheid verkeert, aangezien het coronavirus behoorlijk om zich heen grijpt. Gelukkig houdt iedereen op het landgoed zich goed aan de regels van het RIVM. Voor zover wij weten zijn er geen corona besmettingen binnen Sancta Maria.

Uitstel bewonersvergadering

Vanwege de corona maatregelen is het op dit moment niet mogelijk de algemene ledenvergadering van de stichting Parkmanagement Sancta Maria te houden. U ontvangt nadere informatie hierover van PUUR Beheer.

Prijsvraag naam speellint

Het mooie speellint op het landgoed is in december vorig jaar geopend. Nu ontbreekt er alleen nog een naam van het speellint. Wij willen alle kinderen op het landgoed oproepen een leuke naam voor dit speellint te verzinnen. Een jury beoordeelt alle ingestuurde namen en let er hierbij op of de naam past bij het speellint en of ze er blij van worden. De gekozen naam komt boven de toegang van het speellint te hangen. Meedoen aan deze prijsvraag kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het insturen kan tot en met zondag 24 mei a.s. De winnaar maken we in de volgende nieuwsflits bekend (begin juni) en ontvangt een bon van Bol.com ter waarde van € 25,-.

image alt

Vensters

Na een grondige restauratie heeft Hoek 3 vensters geplaatst bij de kapel. De vensters zijn ingericht als panelen met glas en zijn aangebracht in de aanwezige hagenstructuur. Een prachtig kroonjuweel op het landgoed.

Herplantplicht

Dit voorjaar zijn er weer een aantal bomen in zware maten geplant in het kader van de herplantplicht: 3. Tilia cordata (Winterlinde); 2 Tilia europea (Hollandse linde) en 8 Quercus robur (zomereik). De bomen zijn geplant nabij Liduina voornamelijk in de bosstrook.

Onderhoud door Hoek Hoveniers

De onderhoudswerkzaamheden van Hoek lopen volop. De beplanting van het bosplantsoen is uitgemaaid, het schoffelen, wieden en gazon maaien draait weer volop. De eerste ronde van aanpak exoten (Japanse Duizendknoop en Bereklauw) is uitgevoerd. Wel ziet Hoek droogteverschijnselen optreden. De gazons worden geel en de beplanting heeft het op sommige plekken lastig. Hoek geeft al volop water. Voorlopig beperken ze zich hierbij tot de jonge bomen en nieuwe aanplant.

Parkappartementen St. Vincentius

Na een succesvolle verkoop van de laatste 11 appartementen in gebouw St. Vincentius vorig jaar hebben wij helaas moeten besluiten de woningen uit de verkoop te halen en de overeenkomsten van de woningen te ontbinden. De reden hiervan is dat de gemeente Noordwijk in juli 2019 alle plannen on-hold heeft gezet in verband met het gewijzigde stikstofbeleid. De omgevingsvergunning van St. Vincentius is daarom tot op heden niet afgegeven. Op dit moment wordt het huidige plan zo aangepast dat het nieuwe plan past binnen het gewijzigde stikstofbeleid. Zodra wij met het aangepaste plan opnieuw in verkoop gaan, hebben de kandidaten die eerder de woning hebben gekocht het 1e recht van koop van het betreffende appartement.

Hoofdpoort

Zoals wij u eerder hebben laten weten staat de hoofdpoort nu 24/7 open. Op dit moment zijn wij druk bezig om samen met de huisartsenpost, de ambulance, politie, brandweer en de hekwerkleverancier een oplossing te zoeken zodat de hoofdpoort bij calamiteiten altijd open kan. We zijn er trouwens sinds kort achter gekomen dat de poort bij de afgelopen storm “Dennis” in de storingsstand ging en de magneet het hek dichthield. Vandaar ook dat we bovenstaande hebben besloten. Het hek gaat niet eerder meer dicht voordat er een 100% goede oplossing is gevonden waarvan u op de hoogte bent.

Begraafplaats

Recent hebben wij bij de begraafplaats bordjes geplaatst zodat duidelijk wordt dat het niet de bedoeling is dat honden op de begraafplaats worden uitgelaten. Wilt u er daarnaast op letten dat kinderen de begraafplaats niet als speeltuin gebruiken?

Vragen voor uw Service Manager

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met uw Service Manager Johannes Hoogstraten via [email protected] of telefonisch via (06) 47 14 83 02.

  Terug naar de homepage
  Ga naar het nieuwsflits overzicht