Nieuwsflits actualiteiten - week 19 en 20

16 mei '18

Naast de periodieke bewonersnieuwsbrieven wordt u tweewekelijks op de hoogte gehouden over het beheer, onderhoud en het groen van het landgoed. U vindt in deze nieuwsflitsen ook updates over de werkzaamheden rondom de kavels, herenhuizen en appartementen. 

Verwijderen Reuzenberenklauw

De Reuzenberenklauw, een vaste plant op het landgoed, wordt in verband met mogelijke schadelijke werking op huid en ogen verwijderd. Er wordt een methode toegepast van injecteren met glyfosaat. Vrijdag 18 mei doet de bestrijder eerst een proefronde om het percentage te injecteren materiaal te toetsen. Door het injecteren van de holle stengel wordt de plant vernietigd. Het werkelijke injecteren kan pas plaatsvinden als de bloem in ontwikkeling is, naar verwachting in juni. Dan gaat de sapstroom van de bloem naar de wortel. Om er helemaal zeker van te zijn dat de Reuzenberenklauw wordt verwijderd, is er een tweede ronde nodig  om deze planten te injecteren. Het is belangrijk dat de plant in juni bestreden wordt, het moment dat de plant begint te bloeien en voordat ze overgaat tot zaadvorming. In een van de volgende Nieuwsflits edities zullen we u verder op de hoogte brengen van de voortgang. 

Volwassenen en kinderen wees voorzichtig met de Reuzenberenklauw. Het advies is om de plant te mijden en niet aan te raken.

Reuzenberenklauw

Voortgang kavels

De kavels 111 en 135 zijn onlangs opgeleverd aan de kopers.  Intussen zijn bouwactiviteiten gestart op kavel 113. De villa's op de kavels 110, 116, 129 en 134 worden binnenkort opgeleverd. Kopers en hoveniers zijn druk bezig met het aanleggen van terrassen en tuinaanplant.

Kavels voortgang

Aanbrengen asfalt rondom Paviljoens Anna en Theresia

Aannemer Plegt-Vos is gestart met de werkzaamheden rondom de Paviljoens Anna en Theresia. Volgens planning zijn de werkzaamheden om en nabij week 23 gereed. Het aanbrengen van het asfalt gaat in één werkgang, het wordt in week 22 gestart. Bij de twee gebouwen wordt er een asfaltbaan aangebracht. De verwachting is, dat de werkzaamheden drie dagen zullen duren. Tegelijkertijd worden op diverse plaatsen reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Houd u rekening met verkeershinder. Bewoners van Paviljoen Bernadette en overige bewoners wordt geadviseerd om tijdens de werkzaamheden de route langs de Paviljoens Anna en Theresia naar de uitgang te mijden, en via de weg langs de parkzone / begraafplaats te rijden.

Van uw servicemanager

Heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u contact opnemen met uw servicemanager: Geert Westerhof via [email protected] of telefonisch via 06 - 278 762 16. 

  Terug naar de homepage
  Ga naar het nieuwsflits overzicht