De mooiste uren beleef je op een plek waar alles klopt

Jann en zijn partner verkochten hun huis in Hilversum om hun eigen huis te gaan bouwen in Overijssel. Maar door verandering in werk, met als gevolg dat veel tijd voor tuinonderhoud zou gaan ontbreken, veranderden zij hun plannen en werd gezocht naar een appartement. Dat vonden zij via Funda én met veel geluk op Landgoed Sancta Maria. Sinds februari 2020 wonen ze naar volle tevredenheid in een van de appartementen van St. Eugene.

image alt

Alles naar wens

Ze wilden graag dicht bij de natuur wonen, in een volgroeide omgeving, niet in een kale vlakte en ook graag in een rustige omgeving. Het appartement waarin ze nu wonen voldoet aan hun wensen en is door het vele glas en licht, erg fijn om in te verblijven. Omdat ze het appartement ‘casco’ kochten, konden ze hun eigen wensen erin kwijt. Zo wilden ze graag de keuken op een andere plek dan in de basisindeling het geval was, wilden ze hoge deuren tot aan het plafond en daar waar normaal de woonkamer gesitueerd zou zijn, hebben zij een eettafel neergezet. “Daar eet je, werk je en zit je met familie en vrienden. Onze tafel staat direct aan het terras. Vanuit daar kijken we naar de prachtige bomen rond de begraafplaats. We hebben zo een heerlijk vrij uitzicht”, vertelt Jann. “En we hebben de hele dag rondom zon.”

image alt

Nergens wit

Wat opvalt als je het appartement binnenkomt is dat er geen witte muren te bekennen zijn. Jann is interieurdesigner en vertelt dat door het gebruik van kleuren er nu veel meer spanning in de ruimtes zit. Opvallend detail is ook dat de TV geen prominente plaats in het appartement inneemt; er zit een lijst omheen en op het scherm is altijd een kunstwerk te zien, zodat je geen zwart scherm ziet.

De heren genieten bijna iedere dag van een wandeling over het strand. “In Hilversum hadden we de hei, maar de zee hier is echt iedere dag anders. Ik snap wel dat mensen die hier zijn geboren, niet zo snel weggaan.” Jann en zijn partner kwamen op het landgoed wonen in de eerste lockdown. Door de huidige omstandigheden hebben ze nog maar mondjesmaat kennis kunnen maken met medebewoners van het appartementencomplex en het landgoed. Wel hebben zij contacten opgedaan via de hardloopvereniging NSL- Noordwijkerhoutse Strandlopers, waar Jann lid van is. De heren genoten ook al een keer van een uitvoering van KunstKlank en deden mee met een ‘plantdag’ op het landgoed. Ze hopen dat er in de toekomst weer van dit soort evenementen georganiseerd kunnen worden.

image alt

Een passend pallet

Jann vertelt dat hij erg blij is dat ze hier kunnen wonen. “We hebben er lang over gedaan om ons appartement te krijgen zoals het nu is. Het is heerlijk om hier nu in onze eigen werkkamer te kunnen werken met kleuren om ons heen die bij ons passen. Omdat je in deze tijd en in de toekomst veel thuis aan het werk bent, kijk je ook met andere ogen naar je spullen. De behoefte om spullen te hebben waar je blij van wordt, de rust in huis en de natuur om je heen, dat doet wat met mensen. De mooiste uren beleef je immers op een plek waar alles klopt. We zitten hier echt fantastisch en dat zullen de andere bewoners op Landgoed Sancta Maria ook wel beamen.”