Hetty van den Broek - Kleindochter oud geneesheer-directeur

Hetty van den Broek logeerde als klein meisje in de zomervakanties en weekenden regelmatig met haar broers, zussen, neefjes en nichtjes bij haar opa in het doktershuis aan de rand van het terrein. De Wra heette het, vernoemd naar de oorspronkelijke naam van het duingebied. Haar opa was de eerste geneesheer-directeur van Sancta Maria, dokter Versélewel de Witt Hamer.

"Ik heb het gevoel dat ik hier thuishoor"

"In mijn herinnering was het huis van opa oneindig groot. Net een huis uit een spannend boek. Met een houten trap, een torenkamertje waar hersenen op sterk water stonden en de grote bibliotheek met een enorme collectie boeken. Elke logeerpartij was een avontuur. We mochten overal in huis spelen en gingen ook vaak met opa het terrein op. Ik weet nog dat we ‘toneeltje’ speelden in het grote theater. Of we schommelden in de speeltuin, gewoon tussen de bewoners en de kinderen van medewerkers. Dat was heel normaal. Iedereen was welkom.

Kinderen van personeel Sancta Maria

Ik vind het fantastisch dat het landgoed en de oude paviljoens een nieuwe, eigentijdse bestemming krijgen. Het zijn nog steeds prachtige gebouwen om te zien. Ze geven het landgoed de statigheid en rust die er altijd is geweest. Ik hoop daarom onze huizen in Duitsland en Zandvoort in de toekomst te verruilen voor een van de appartementen in de nieuw te bouwen Urban Villa’s op dit landgoed. Terug naar mijn roots, naar de uitgestrektheid, de prachtige kust en de kleurrijke bollenvelden. Ik heb het gevoel dat ik hier thuishoor. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de cirkel dan rond is."

*Noot: de getoonde foto is een foto van de kinderen van personeel van Sancta Maria destijds.

  Bekijk het aanbod op Sancta Maria
  Lees meer interviews met en verhalen van kopers