Op zaterdag 14 april jl. hebben wethouders Hans Bakker en Gerben van Duin van de gemeente Noordwijk een Magnoliaboom geplant op een van de Tuinkavels van het bijna 100 jaar oude Landgoed Sancta Maria. Naast deze bijzondere boom werden door de nieuwe bewoners, ook grote aantallen Hortensia’s geplant. Het aanleggen van groen op het landgoed is onderdeel van een meerjarenplan waarbij aandacht is voor de monumentale bomen op Sancta Maria, het waardevolle groen en het versterken van het bosrijke gebied.

familie

Al ruim duizend bomen

15 april '18

De hoveniers van het dit jaar 75-jarige bedrijf Hoek uit Voorhout meldden dat er intussen al ruim 1.000 nieuwe bomen en planten aan het landgoed zijn toegevoegd. In totaal worden dit circa 1.500 nieuwe bomen. De speciale participatiedagen zijn naast het samenwerken aan het groen een gezellige manier om nieuwe landgoedburen te ontmoeten. Kopers van de kavels, herenhuizen en nieuwbouwappartementen en huidige bewoners van het landgoed waren zaterdag van de partij om de handen uit de mouwen te steken. Iedereen is vrijblijvend betrokken bij de aanleg van het groen in hun nieuwe woonomgeving.

familie 2

Plantvakken worden aan zuid-westzijde aangelegd

Samen met bewoners van de oudbouw werd eind 2016 de Blauwe Loper aangelegd, een speciale welkomzone aan de Pauluslaan. Op dit moment worden de plantvakken aan de zuid-westzijde van het landgoed aangelegd, zodat de nieuwe kavelbewoners straks in een mooie boom- en plantrijke omgeving wonen. De lanen worden omlijst met historische lantaarns. Hoek uit Voorhout is verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen op het landgoed, de nieuwe beplanting en de speelplekken voor kinderen.