Proloog Winterreis een groot succes

12 februari '20

Zaterdag 8 februari organiseerde de Stichting KunstKlank een wandeling over het Landgoed Sancta Maria. De dag was een groot succes!

Onder leiding van historicus Koen Marijt en Herma van Piekeren, artistiek leider van KunstKlank, wandelden gedurende de dag drie groepen over het terrein. De laatste van de drie wandelingen was voor de bewoners van het Landgoed en voor eigen gasten van KunstKlank.

Marijt vertelde over de historie van de regionale verzetskrant Hilversum III, waarvan de oorsprong ligt in de kelders van huize de Wra, bij de ingang van het terrein. Van Piekeren ging in op Winterreise, de muziek van Franz Schubert. In het trappenhuis van huize de Wra zong bariton Maarten Krijger twee liederen uit Winterreise. James Pollard begeleidde hem op piano. In een nog te verkopen woning in gebouw Liduina zong hij als afsluiting nog een lied, waarbij James accordeon speelde.

'Winterreis, zoektocht naar bevrijding' speelt van 6 t/m 15 maart op de drukvloer van drukkerij Buijze Pers in Noordwijk. Voor meer informatie bezoekt u de website van Kunstklank.

Meer informatie
  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk het kavelaanbod